Nyheder

Her kan du læse vores seneste nyheder.

Sygeplejerske giver kræftramt dreng et knus
Kræftramte unge vil gerne have hjælp, bare de ikke bliver spurgt. Helsefonden støtter sidste fase i projekt, der som led i behandlingen hjælper de unge med at sætte ord på deres tanker. Det gavner både de unge og sundhedspersonalet
Ung mand med mobiltelfon
Hvorfor opretter unge mennesker falske profiler med det formål at mobbe og nedgøre sig selv på nettet? Det skal nyt projekt belyse. Målet er at indhente viden om et ubelyst fænomen og på sigt kunne give kvalificeret og målrettet hjælp til de unge og deres forældre.
Penge der vokser en lille grøn spire op fra
Helsefonden giver yderligere 10 mio. kroner til projekter i 2021
Kvinde i grå trøje holder brun papkasse, med gul baggrund
Fra d. 3. April vil Helsefonden kunne findes på adressen Linnésgade 18, 1 sal, 1350 København K.
Onsdag d. 20. november afholdt Alliancen: Unge med dobbeltdiagnoser, startet af SPUK og PIHL INKLUSIVE med støtte fra Helsefonden, en høring i fællessalen på Christiansborg.
Team Tvilling
Et nyt forskningsprojekt vil undersøge, hvad det betyder fysiologisk, mentalt og socialt for mennesker, der har svært ved at bevæge sig af egen kraft, at blive bevæget gennem andre. Det skal ske ved at undersøge effekten af de to initiativer Team Tvilling og Cykling uden alder. Helsefonden og Bevica Fonden har afsat 5 mio. kr. til projektet.
Webguide
I et samarbejde med Helsefonden har SUS udviklet en webguide til samarbejdsmetoden: Collective Impact. Metoden er udviklet i USA og er en særlig samarbejdsform og tilgang til samskabelse, med høj grad af forpligtelse af de involverede parter. Hent viden om arbejdsformen og principperne bag.
Hiding face
Det overordnede formål med Alliancen er at sætte målgruppen af unge med dobbeltdiagnose på den social-/sundhedspolitiske og fagpolitiske dagsorden – og dermed bidrage til flere og bedre indsatser overfor målgruppen. Derudover har Alliancen til formål at understøtte Helsefondens ønske om at støtte og kvalificere særlige indsatser på området og samtidig sikre problemstillingens synlighed i relevante fora.
Hænder
Projektets overordnede formål er at bidrage med viden, så det politisk administrative system kan bedre folkesundheden på en hensigtsmæssig måde.
Team Tvilling
Helsefonden og Bevica Fonden har afsat 5 mio. kr. til forskning, som skal bidrage med ny viden om, hvad bevægelse gennem andre betyder for mennesker, der ikke kan bevæge sig ved egen kraft. Stifterne af Team Tvilling glæder sig over, at der er forskning på vej: “Herefter kan vi forhåbentlig fremvise evidens for den virkning af Team Tvilling, som Peder og mange andre har oplevet på egen krop”, siger Peder og Steen Mondrup.