Thomas Andresen (V) bliver ny formand for Helsefonden

Nyhed
Tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen(V) bliver ny formand for Helsefonden
Thomas Andresen og Christian Rabjerg Madsen
Thomas Andresen (V) og Christian Rabjerg Madsen (S) er henholdsvis ny formand og næstformand i Helsefonden. Foto Helsefonden


Af Nanna Stærmose

Helsefonden har fået ny formand. På fondens årsmøde 24. maj 2023 blev tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V) valgt til formandsposten af en enig bestyrelse. Samtidig blev folketingsmedlem og politisk ordfører for socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, valgt til næstformand.

”Jeg er meget glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig, og jeg glæder mig til at være med til udvikle Helsefonden og fortsætte det gode arbejde med at uddele penge til gode projekter, der ligger i krydsfeltet mellem social og sundhed,” siger Thomas Andresen

Thomas Andresen, der kom ind i bestyrelsen sidste år, overtager posten som formand fra Anne-Mette Winther Christiansen (V), som har siddet i fondens bestyrelse siden 2011 og som formand siden 2015, 

Jeg er meget glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig, og jeg glæder mig til at være med til udvikle Helsefonden og fortsætte det gode arbejde med at uddele penge til gode projekter, der ligger i krydsfeltet mellem social og sundhed,
Thomas Andresen, formand for Helsefonden


Næsten ny bestyrelse
Bestyrelsen har udover en ny formand også fået tre nye medlemmer i bestyrelsen. Det betyder at fonden, der sidste år fik to nye medlemmer ind, har sat et stort set nyt hold.

”Jeg glæder mig meget til samarbejdet med de nye medlemmer, der alle besidder gode og for fonden relevante kompetencer,” siger Thomas Andresen.

Det er fondens ambition at komplementere det etablerede system og med sine uddelinger være med til at finde og udvikle nye løsninger på de udfordringer som samfundet står overfor.

”Særligt lægger vi vægt på at bevilge til projekter, der ønsker at lære fra sig og formidle sine resultater til gavn for andre,” siger Thomas Andresen.

Udover formandsposten blev det også besluttet, at Thomas Andresen fortsætter som bestyrelsens medlem af fondens investeringskomité.

Se hele Helsefondens bestyrelse her