Christiansborg set nedefra med tårn og træer

Tre nye medlemmer til Helsefondens bestyrelse

Nyhed
En socialdemokrat, en venstrekvinde og den tidligere direktør i Diakonissestiftelsen. Sådan lyder Folketingets udpegning til Helsefondens bestyrelse for de næste fire år
Helsefonden bidrager med sine bevillinger til at skabe ny og vigtig viden. Ny viden og nye løsninger har endnu større vigtighed i en tid, hvor både sundhedsvæsenet og socialområdet er under pres.”
Anne Mette Fugleholm., nyt bestyrelsesmedlem


Folketinget har udpeget tre nye medlemmer til Helsefondens bestyrelse, dermed får bestyrelsen, der i alt tæller syv medlemmer, et betydeligt antal nye ansigter.
De nye medlemmer er folketingsmedlem og politisk ordfører for socialdemokratiet Christian Rabjerg Madsen, folketingsmedlem og socialordfører for venstre Anni Matthiesen og Anne Mette Fugleholm, læge, tidligere direktør i Diakonissestiftelsen og i dag professionelt bestyrelsesmedlem.

”Vi er meget glade for de tre udpegninger, som vi ser som tre stærke og kompetente kandidater,” siger konstitueret formand for Helsefonden, Thomas Andresen.

Udpegning bliver først officiel, når den har været på dagsordenen i Folketingssalen 11. april, men fonden har fået bekræftet pr. telefon, hvem folketingsgrupperne ønsker at udpege.


"Fondens indsatsområder flugter med de områder, jeg også i mit politiske virke finder særdeles interessante. Jeg håber, at jeg med min baggrund som minister og flerårigt folketingsmedlem kan bidrage til fortsat at styrke bestyrelsesarbejdet i fonden,” siger Christian Rabjerg Madsen. 

Folketinget har fulgt fondens forslag
Kravene til alment uddelende fonde forventes at blive skærpet i de kommende år. I lyset af det har fonden i år anmodet om, at de tre nye medlemmer tilsammen kunne bidrage med viden om almennyttige uddelende fonde, bestyrelsesarbejde generelt samt investeringer. Fonden foreslog selv Anne Mette Fugleholm, som altså er blevet valgt samt Pia Højrup Clausen, kundedirektør i PenSam, der er blevet valgt som hendes suppleant.

”Vi er meget glade for, at Folketinget har lyttet til vores opfordring. Når vi decideret selv har peget på nogle kandidater, handler det om at fremtidssikre fonden og bestyrelsens arbejde. Det føler vi bestemt er blevet opfyldt med de tre udpegninger,” siger Thomas Andresen.

Helsefondens bestyrelse er politisk udpeget og består pr. 11. april 2023 af følgende medlemmer:

Thomas Andresen(V), udpeget af KL
Anni Matthiesen(V), udpeget af Folketinget
Christian Rabjerg Madsen(S), udpeget af Folketinget
Anne Mette Fugleholm, udpeget af Folketinget
Kristoffer Hjort Storm (DD), udpeget af Danske Regioner
Henriette Zeeberg udpeget af socialministeren
Søren Brostrøm, udpeget af sundhedsministeren

Det er ikke første gang, at fonden har eksterne medlemmer i bestyrelsen – f.eks. sad Ulla Runge, daværende rektor for Ergo- og Fysiotereaputskolen i Næstved i fondens bestyrelse tilbage i 1990’erne, og nu er det altså Anne Mette Fugleholm, som ikke er folketingsmedlem, der får en plads i bestyrelsen. Selv er hun glad for udpegningen.

”Helsefonden bidrager med sine bevillinger til at skabe ny og vigtig viden. Ny viden og nye løsninger har endnu større vigtighed i en tid, hvor både sundhedsvæsenet og socialområdet er under pres.” siger Anne Mette Fugleholm. 

Den nye bestyrelse konstituerer sig på det første bestyrelsesmøde i slutningen af maj, hvor også formand og næstformand vil blive valgt.