trappe

To nye medlemmer til Helsefondens bestyrelse

Nyhed
Danske Regioner og Kommunernes Landsforening har udpeget to nye medlemmer til Helsefondens bestyrelse. Det bliver Kristoffer Hjort Storm (DF) og Thomas Andresen (V)
Thomas Andresen og Kristoffer Hjort Storm
Thomas Andresen fra Venstre (tv) er udpeget af Kommunernes Landsforening, og Kristoffer Hjort Storm fra Dansk Folkeparti (th) er udpeget af Danske Regioner. Foto: Helsefonden


Den 1. april fik Helsefonden to nye bestyrelsesmedlemmer. Thomas Andresen, der er udpeget af Kommunernes Landsforening, afløser tidligere borgmester i Haderslev Kommune H.P. Geil(V) og Kristoffer Hjort Storm (DF), der er udpeget af Danske Regioner, og som afløser regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, Finn Rudaizky (DF).
 

Derfor er det en stor styrke at få friske øjne og nye input til de idéer og tiltag, der er på tegnebrættet.
Formand, Anne-Mette Winther Christiansen

 

Om Thomas Andresen

Født: 16. juli 1964

Uddannelse & erhvervserfaring:
I lære hos og senere medejer af en handelsvirksomhed i Tinglev

Uddannet sig til bygningsingeniør på Vitus Bering i Horsens
Projektleder hos Skovbo Huse, Skanska og senest Daugaard Pedersen Aabenraa A/S

Politisk karriere:
2009 valgt ind i Aabenraa byråd for venstre

2013 valgt til borgmester i Aabenraa

2022 2. viceborgmester Aabenraa Byråd, medlem af økonomiudvalget og udvalg for plan, teknik og landdistrikter, og har tidligere siddet i børn og uddannelseudvalget.

Privat:
Gift med Vivian, har tre børn og tre børnebørn.

Thomas Andresen har ligesom sin forgænger H.P.Geil afsæt i Sønderjylland, hvor han har siddet i byrådet i Aabenraa for Venstre siden 2009. I 2013 fik han borgmesterkæden, som han beholdte indtil seneste valg, hvor han overlod den til de konservative, og selv blev 2. viceborgmester.
 

”Jeg glæder mig til at være med til - med afsæt i fondens formål - at sætte en retning for fonden, der sikrer aktualitet og nærvær i forhold til, hvad der giver mening i forhold til det omkringliggende samfund,” siger Thomas Andresen.

Han ser flere områder indenfor det sociale og sundhedsmæssige felt, hvor fondsstøtte kan have sin berettigelse.  

”Blandt andet ser vi en stigning i ældre med handicap. Det er en gruppe med særlige behov som kræver noget ekstra af kommunerne. Og så har vi overordnet set brug for at tænke anderledes og turde prøve nogle tiltag af, hvis vi skal løse nogle af de store udfordringer, der er indenfor det socialspecialiserede område,” siger Thomas Andresen.


Regionsråd, byråd, Helsefonden
Kristoffer Hjort Storm blev første gang valgt til regionsrådet i Region Nordjylland i 2014, hvor han sad frem til 2018, efter en pause stillede han op igen ved det seneste valg og kom ind. Han har desuden siddet i byrådet i Aalborg, hvor han efter valget i 2021 fik rådmandsposten for senior- og omsorgsområdet.

”Jeg glæder mig til at arbejde sammen med nogle engagerede mennesker og se, hvad det er for nogle opgaver, som fonden kan være med til at løfte,” siger Kristoffer Hjort Storm.

Han ser ligeledes mange muligheder for at give en håndsrækning til social- og sundhedsområdet.

 

Om Kristoffer Hjort Storm

Født: 26. januar 1989

Uddannelse & erhvervserfaring:
Har læst HA Jur på Aalborg Universitet

Kommunikationschef i Rekom - Nordens største kæde af barer og natklubber.

Politisk Karriere:
2014 – 2018 Regionrådsmedlem i Region Nordjylland, hvor han var udvalgsformand for det specialiserede socialområde.

2022 regionsrådsmedlem Region Nordjylland

2016 ind i Aalborg Byråd 

2018-2021 1. viceborgmester Aalborg Byråd

2022 Rådmand for Senior og Omsorg i Aalborg Kommune

Privat:
Gift med Kicki og far til tre (snart fire) børn

”Jeg er qua min politiske karriere optaget af ældreområdet, og hvordan vi giver ældre borgere en værdig alderdom, men jeg kunne også nævne samspillet mellem borger, sygehus og den praktiserende læge som et område, der godt kunne bruge fokus. Alt for mange borgere falder ned mellem to stole, fordi der ikke er en klar rollefordeling mellem de forskellige instanser,” siger Kristoffer Hjort Sørensen.

Fondens formand, Anne-Mette Winther Christiansen ser frem til at byde de to nye medlemmer velkomne.  

”Jeg glæder mig til at få nye, spændende kræfter med ombord. Helsefonden er i øjeblikket i udvikling i forhold til vores fremtidige uddelingspolitik, ligesom vi også har øget fokus på at skabe gennemsigtighed i forhold til fx, kriterier for bevillinger, og hvad vi investerer vores formue i. Derfor er det en stor styrke at få friske øjne og nye input til de idéer og tiltag, der er på tegnebrættet,” siger hun.  





Begge nye bestyrelsesmedlemmer er valgt for en fire årig periode. Samtidig er direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, der er udpeget af Sundhedsministeriet og kontorchef i Socialstyrelsen Henriette Zeeberg, der er udpeget af Social- og Ældreministeriet genudpeget. Begge er ligeledes udpeget for en firårig periode.