Hiding face

Alliancen: Unge med dobbeltdiagnose

Det overordnede formål med Alliancen er at sætte målgruppen af unge med dobbeltdiagnose på den social-/sundhedspolitiske og fagpolitiske dagsorden – og dermed bidrage til flere og bedre indsatser overfor målgruppen. Derudover har Alliancen til formål at understøtte Helsefondens ønske om at støtte og kvalificere særlige indsatser på området og samtidig sikre problemstillingens synlighed i relevante fora.

Mål

Alliancen skal i løbet af projektperioden udarbejde en Grønbog, der skal lægge op til politisk dialog om unge og dobbeltdiagnose.

Det skal ske ved at samle en række fagpersoner, unge og forældre i en Alliance, der skal:

  • Bidrage til større viden om samt udvikling og opkvalificering af indsatser til unge med dobbeltdiagnose.
  • Dele viden og udveksle metoder på tværs af fagområder, erfaringer og systemer for på denne måde at komme med de fagligt set bedst mulige anbefalinger til fremtidige strategier for handling, der kan styrke indsatserne på landsplan.

Derudover kan Alliancen arrangere eller støtte andre interessenter i at dele viden og udveksle metoder med særlig fokus på unge og dobbeltdiagnoser/dobbelt belastning overfor en større målgruppe af beslutningstagere og praktikere

Der vil sideløbende blive udviklet en formidlingsstrategi, der vil løbe over projektets sidste tre måneder og vil blive afsluttet med en konference/høring på Christiansborg onsdag d. 20. november 2019.

Målet med formidlingsstrategien og konferencen er at sætte temaet på dagsorden i medierne og dermed lægge op til den politiske formidling på Christiansborg.

Alliancen er et initiativ på ca. 1½ år, der fører frem til høringen på Christiansborg i efteråret 2019. 

Målgruppe

Målgruppe for Alliancens arbejde er gruppen af unge i aldersgruppen 15-25 år med dobbeltdiagnose.

Alliancens medlemmer: fagpersoner, der enten forsker eller arbejder med unge med dobbeltdiagnose, samt unge og forældre, der har eller har haft dobbeltdiagnoser blandt unge tæt inde på livet.

Alliancen er ift. fagpersonerne bredt tværfagligt sammensat og tæller repræsentanter fra følgende områder:

  • Børne- og ungepsykiatri/Voksen psykiatri
  • Social ungemisbrugsbehandling
  • Relevante ungetilbud, som formodes at have kontakt med unge med dobbeltdiagnose (indenfor fx døgnbehandling, hjemløseindsatser, bosteder for psykisk syge)
  • Myndighed, Ledelsesniveau i region og kommuner
  • Forskning, fx Center for Rusmiddelforskning Faglige netværk, fx Ungebehandlernetværk, Dansk Fagligt Netværk for Dobbeltdiagnose, DFDN samt SIND