UA

Psykolog misforstod de unge med autisme, hun mødte i rusmiddelbehandlingen. Så gik hun nye veje i behandlingen

UngeAlliancen
Alt for ofte bliver unge med autisme misforstået, fejlbehandlet og opgivet i rusmiddelbehandlingen. Men hvis behandlerne får mere viden om, hvordan den autistiske hjerne fungerer og fx lærer, hvordan de kan gøre både deres egen kommunikation og behandlingens rammer mere autismevenlige, kan de hjælpe mange af de unge, som ikke får den hjælp, de har brug for i dag.

Socialt Indblik offentliggjorde d. 2. november 2023 en ny artikel skrevet af UngeAlliancen i deres serie om unge med dobbeltdiagnoser. 

”Som nyuddannet psykolog havde jeg ikke lært noget om autisme i relation til misbrug. Men ligesom andre af mine kolleger blev jeg træt af nogle af de borgere, som for os ikke virkede modtagelige overfor behandling, og som var kommet på rusmiddelcentret i årevis. Jeg havde fx en ung mand, som var fåmælt, svarede med enstavelsesord, og altid sagde ’det ved jeg ikke’, når jeg spurgte til hans håb og drømme. Vi kom ingen vegne! Havde jeg nu forstået, hvad der var på spil, nemlig at han ligesom mange andre med autistisk tænkning havde svært ved at forestille sig noget, der ikke er sket endnu, så kunne jeg have holdt op med at stille ham så store, åbne spørgsmål."
Louise Friborg Andersen, psykolog

 

 

Læs hele artiklen her