Ryg med påskrift Recovery Bulls

Kvindefællesskab får Annette til at føle sig mindre ensom

Nyhed
Hun har tabt 22 kilo og fået overskud til at leve det liv, hun ønsker. Annette Dahl er en del af et kvindefællesskab, som organisationen Recovery Bulls tilbyder. Det har haft stor betydning for hendes trivsel
Annette Dahl
Annette Dahl har tabt 22 kilo og går nu lange ture med de andre kvinder i Recovery Bulls netværk for kvinder. Foto. Recovery Bulls




"Jeg er meget mindre ensom nu og har virkelig fået nyt livsmod”. 
Recovery Bulls hjælper udsatte kvinder gennem idrætsfællesskaber 💪🏼🧡

”I begyndelsen tog det mig en time at gå to kilometer, nu kan jeg gøre det på tyve minutter,” siger Annette Dahl. Hun er 52 år, bor i Esbjerg og har siden 2016 haft stor glæde af aktiviteterne som tilbydes i Recovery Bulls – en frivillig forening med fokus på idræt og bevægelse for mennesker i en udsat situation.

Annette har - som hun selv formulerer det - en lang livshistorie med indtag af stoffer, voldelige forhold og forældre, der drak for meget. Hun har været clean i ni år, og fællesskabet hjælper hende til at fastholde sin beslutning om ikke at tage stoffer. 
Men hun vil mere end det. Hun vil være rask, og er allerede kommet et godt stykke med sit vægttab på 22 kilo, der også har haft en positiv effekt på den fedtlever, hun har døjet med i mange år. Hun kan i dag gå ti kilometer. 

Jeg vil være et kærligt menneske. 
Det har jeg ikke altid været
Annette Dahl


Da hun begyndte i fællesskabet, kunne hun gå én kilometer. I oktober blev hun gældfri, og det tillægger hun den støtte hun har fået fra de andre kvinder, og at hun en gang om ugen har mulighed for at spise sammen med andre i Recovery Bulls Café til kun 35 kroner.
Hun vil gerne se sin søn blive gift og få børn og hun vil gerne være der for sine venner og sine gudbørn.

”Jeg vil være et kærligt menneske. Det har jeg ikke altid været”, siger hun

I 2022 fik Recovery Bulls en bevilling fra blandt andre Helsefonden til at oprette fællesskaber som kun var for kvinder. Det har haft stor betydning for Annette, der dog gerne bruger tilbud, der er for både mænd og kvinder, men sætter pris på også kun at tale med kvinder:

”Vi taler om emner som vores overgangsalder, eller hvordan man sætter grænser over for mænd – noget som mange af os har stor gavn af at lære,” siger Annette.

Hun er med, når deltagerne i Recovery Bulls mødes til gåture, badminton og bowling ligesom kvinderne også tager i biografen og ud i naturen. For mens mændenes aktiviteter er mere centreret om det at lave noget fysisk sammen, er kvindernes i lige så høj grad orienteret mod et fællesskab.

”Jeg er meget mindre ensom nu og har virkelig fået nyt livsmod,” siger hun.