forside   om fonden   bestyrelsen   nyheder & arkiv   ansøgning   bevillinger   projekter   tal & fakta  
 
  Presse august 2015
september 2013
Presse august 2013
Presse, december 2012
rehab pris 2012
rehab pris 2011
prisopgave 2011
rehab pris 2010
prisopgave 2010
prisopgave 2009
prisopgave 2008
arkiv
   25 mio. kr. til FCFS
   Børnefedme
   stresskonference
   demenskonference
   seksuelt misbrug
 

Den Danske Rehabiliteringspris 2011 og 10.000 kr. til Boform Brovst

 

Den Danske Rehabiliteringspris uddeles til en person/ gruppe eller en offentlig / privat organisation eller institution, der gør en bemærkelsesværdig indsats indenfor rehabiliterings-området eller i særlig grad har medvirket til at fremme rehabilitering i Danmark.

Prisen blev stiftet af Helsefonden i 2009 i samarbejde med Marselisborgcentret.

 

Bedømmelseskomiteen, som består af; formand Jørgen Pontoppidan og direktør Hanne Jervild, Helsefonden, bestyrelsesmedlem Freddy Nielsen og formand Gunner Gamborg, Rehabiliteringsforum Danmark har besluttet at prisen og de 10.000 kr. skal tilfalde:
det socialpsykiatriske botilbud Boform Brovst
 

Begrundelse for prisen

Boform Brovst er et regionalt tilbud, der som målgruppe har de allertungeste patienter. Patienter, som ingen andre kan tage sig af eller rumme. De kan være og er ofte udadrettede og truende.

Man taler her om tripple diagnose patienter, dvs. patienter, som udover alvorlig psykisk sygdom også er misbrugende og foranstaltningsdømte.

 

På trods af den høje belastningsgrad bestræber Boform Brovst sig på at tilbyde beboerne meningsfuld beskæftigelse i dagtimerne og fornuftige fritidsinteresser om aftenen og i weekends.

 

Stedet har således formået at skabe kontakt med mange forskellige erhvervsområder, som beboerne tilknyttes, ligesom ønsker om uddannelser hos beboerne imødekommes.

Der sker et omfattende rehabiliteringsarbejde, og det har skabt megen respekt, at Boform Brovst formår at yde en omfattende og kontinuerlig indsats med rehabilitering af de svageste psykiatriske patienter.

Den omfattende indsats bevirker, at misbruget nedtones eller ophører hos beboerne, og der skabes baggrund for en mere normal tilværelse udenfor botilbuddet.

 

Der arbejdes målrettet, og man formår at få brugerne i undervisnings- beskæftigelses- og idrætstilbud i tæt samarbejde med andre institutioner.

 

Boform Brovst er vedholdende og insisterende. De er insisterende i deres respekt overfor brugere og i deres rummelighed, hvad der har den positive bieffekt, at brugerne også bliver mere rummelige og respektfulde overfor hinanden.

 

På Boform Brovst ved personalet, at de fleste brugere på et tidspunkt skejer ud eller falder i, men vedkommende bliver ikke opgivet eller smidt ud af den grund. På Boform Brovst får man brugeren indlagt eller behandlet, og vedkommende kommer så tilbage.

 

Botilbuddet kan levere præcist, hvad der er brug for til disse brugere/patienter, og som indstilleren til prisen, der er ansat på en retspsykiatrisk afdeling i Københavnsområdet, siger: ”Jeg ville ønske, jeg kunne sende alle vores patienter til Brovst, da det er et enestående sted”

 

Prisen er overrakt på den store rehabiliteringskonference på Nyborg Strand den 9. november.

 

Link til Boform Brovst hjemmeside

 

Link til Pressemeddelelse fra Region Nordjylland

 

 
   
Helsefonden, Fondenes Hus, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V, Danmark
Telefon: +45 33 93 40 77,   info@helsefonden.dk,   Copyright © 2018